Програмата 29 дни

Най-сетне мога да обявя приключването на един проект, върху който работих усилено цяла година. Чувството ми сега е като за раждането на дете, което, след като се появи на бял свят, започва свой самостоятелен живот. Не знам каква му е орисията, но знам, че е заченато с желанието да донесе надежда на отчаяните, утеха на скърбящите, яснота на обърканите.

 

Тялото му е направено от думи, които се свързват една с друга, за да обяснят как работи сложната взаимовръзка между видимия и невидимия свят. Думи, които връщат вярата на човека, че може да бъде съзнателен творец на живота си; помагат му да разбира кой е скритият смисъл на трудностите по пътя и как да ги превръща в свой съюзник.

 

А, когато се промени вътрешното, и външното ще го последва, тъй като те са двете страни на една и съща монета. Тогава той получава това, за което сърцето му най-много копнее, макар и не винаги по начина, по който си го е представял.

 

Проектът, който сега ви представям, е 29 дневна Програма за развитие на уменията за емоционална интелигентност и грижата за душата. Нейната цел е да помогне на човек да направи позитивните промени в живота си.

 

Заради връзката й с енергията на желанието – неговото осъзнаване, овладяване, трансформация и материализация, тя започва на точно определена дата веднъж в месеца, винаги на Новолуние. И продължава точно 29 дни – колкото е продължителността на един лунен месец.

 

Не очаквайте обаче от нея списък с различни практики за визуализация на това, което искате да получите от Вселената. Точно обратното – задачите, които тя ви дава, ще ви учат да виждате истината, дори и от това много да ви заболи. Защото само когато сме в контакт с истината, можем да променим това, което ни измъчва.

 

В нея няма да намерите формули за позитивни утвърждения. Точно обратното – ще намерите уроци как да изследвате ума си и да откривате вярванията, които изкривяват контакта ви с реалността. Позитивните утвърждения са един от източниците на подобни изкривявания.

В нея няма да откриете магически ритуали, с които да информирате Вселената какво да ви даде и как да получите нейното съдействие. Вместо това ще получите задачи за всекидневна вътрешна работа със себе си. Подобен усилен труд по себепознание най-накрая ще ви помогне да разберете какво всъщност искате като частица от тази Вселена.

 

Както става ясно, тя не се състои от еднократен ритуал на „посяване на семето на желанието“ в деня на Новолунието. Точно обратното – тя ви въвлича в активни „градинарски дейности“ по поливане, окопаване и прочие грижи за семето през всеки от 29-те дни на лунния месец.
Вярвам, че разбирате какво може да очаквате от работата си с нея – обучение за това как да станете вещи познавачи на вътрешния си психичен живот и компетентни владетели на своите емоционални реакции.

 

И как това е свързано с нейната цел да помага да осъществявате позитивните промени в живота ви? Много директно и тясно е свързано – основният фактор за успеха в живота е високото ниво на емоционална интелигентност. Тази Програма ви обучава как да го постигнете.

 

И така, по-долу споделям линк към нея. Ако се чудите къде е отишла енергията ми за писане през последните няколко години, откакто престанах да публикувам активно статии в сайта си, това е мястото, където ще я откриете.

 

В нея ще намерите много текстове за четене, но, по-важното, ще откриете условия за превръщане на прочетеното в траен навик. След като я приключите, веднага на следващия ден, на следващото Новолуние, ще можете да я започнете отново от самото начало. Може да практикувате Задачите по ред или на случаен принцип. Какъвто и подход да изберете, силно препоръчително е да продължите да работите с нея, докато новите навици се превърнат във ваша втора природа.

 

Знам, че тази Програма наистина има ресурса да помогне на човек да осъществи позитивните промени в живота си, но все пак да напомня, че решаващият фактор дали това ще се случи сте вие самите. Или, както го е казал Тери Пратчет,

 

„Ако вярваш в себе си. . . и вярваш в мечтите си. . . и следваш звездата си. . . въпреки това ще бъдеш победен от хора, които са прекарали времето си в усилна работа и учене и не са били толкова мързеливи.”

 

Тази Програма ви учи на уменията за градинарство, но доколко ще ги прилагате в живота, зависи изцяло от вас.

към следващата статия