Овен – чистата еманация на Ума на Бога

Утре настъпва поредното Новолуние, предоставящо поредната възможност за работа със задачите от Програмата 29дни. За моя изненада, то отново е под знака на Овен 🙂 , затова реших този път да представя този огнен знак по един различен начин – през призмата на езотеричната астрология и книгата на Алън Оукън „Астрология за душата – ключ към вашия развиващ се аз„.
Основната разлика между екзотеричната астрология (популярната) и езотеричната астрология е в това, че втората е по-подходяща за описание на психологическите предизвикателства пред индивидите, поели по „пътя на душата“. Казано с други думи, когато техният Аз вече е „взел завоя“ и е поел обратно пътя на завръщането към Първоизточника/пътя на Ученика. За целта по-долу ще припомня една статия от сайта ми, която представя теорията за различните етапи в развитието на душите, но преди това няколко думи за езотеричното значение на знака Овен.
Когато един човек е поел по пътя на еволюцията, т.е. на завръщане към своите душевни корени, знакът Овен започва да се управлява не от Марс, а от Меркурий. Психологическата интерпретация на тази промяна е трансформация на волята за проявление.
Желанието да използваш жизнената си енергия, за да постигаш материалните цели в живота си, се трансформира в желанието да владееш и целенасочено да използваш жизнената си енергия, за да манифестираш своята най-дълбока и съкровена душевна същност в света на материята.
На мястото на импулсивното поведение се появява вътрешен център, който избира кои са важните битки, както и кои са подходящите средства да ги води.
Вместо „сляпа воля“ имаме „целенасочена употреба на волята„. Друго описание на този преход за водене на житейските битки е „от редник да станеш генерал“.
Алън Оукън пише, че Овен е „чиста еманация на Ума на Бога„. Става ясно, защо Меркурий става управител на този знак в хороскопа на духовно ориентирания индивид – той е „посланикът на боговете“, който свързва нисшия ум с висшия и съдейства за обединението на висшата воля с его-волята.
„От гледна точка на Душата обаче, Меркурий е носител на креативността, тъй като служи за свързване на противоположностите или противоположните сили по такъв начин, че те в крайна сметка да се слеят. В това отношение Меркурий се смята за планета, през която действа Четвъртият Лъч на Хармония чрез конфликт…“ А. Оукън
И така, в случай, че решите да „посадите семето на желанието си“ този месец, ето една идея – поискайте да развиете умението да водите своите житейски битки като Генерал – мъдро, овладяно, целенасочено, стратегическо, подчинено на по-голяма цел от личните си его-интереси.
А това е линкът към статията, за която споменах:
https://espirited.com/patyat-na-vaplashtenieto-i-trite-krasta/
към следващата статия