Двете части на душата

Утре е Новолуние в Стрелец. Настъпва точно в 0.58 през нощта и това е времето, в което можете да започнете нов цикъл от работата си със Задачите от Програмата 29 дни. Може да „посеете“ ново желание, с което да работите през следващия новолунен цикъл (утре през деня няма Луна без курс, така че е удобно по всяко време да го направите).

 

След трудния месец на Скорпиона очаквам този месец да бъде много по-ведър и оптимистичен, защото енергията на Стрелеца е много различна. Сякаш идва, за да даде почивка от интензивните скорпионови емоции и битки, и да ни каже да видим Голямата картина. Да изследваме какво е мястото ни в нея и да извлечем смисъл от връзката си с нея.

 

Искам да споделя и линк към статия от сайта ми, в която коментирам цитат от Юнг. Хората, които вече са работили с тази Програма, може да разберат този цитат още по-добре и защо връзката между ума и емоциите е толкова важна – тя е самата същност на грижата за душата.

 

Двойнствената нагласа към несъзнаваното

 

А душата се състои от две части – едната е смъртна, а другата – безсмъртна.

 

Смъртната част е емпиричното его – личността, която има нашето име и носи нашето тяло. Безсмъртната е тази, която никога не се въплъщава и която е другата ни половина. За да разберете тази идея по-добре, представете си седморната структура на Аза – т.нар. аура, която се състои от 7 „обвивки„. Трите най-плътни части са тялото, емоциите и мислите. Те се разпадат след смъртта. Четвъртата е каузалното тяло, което го свързват с душата – едната част от него е смъртна, тя се разпада в момента на смъртта, а другата е безсмъртна, тя извлича есенцията от земния опит и го пренася/съхранява във вечността. Трите най-външни тела са безсмъртните еквиваленти на трите смъртни обвивки – на тялото, чувствата и ума.

 

 

 

Пожелавам ви един много оптимистичен Новолунен месец под знака на Стрелец.

към следващата статия